استاندار گیلان: استان گیلان دروازه ورود ایران به اروپا از مسیر آستارا و از طریق جمهوری آذربایجان است

استاندار گیلان با بیان اینکه مبادلات اقتصادی ایران و آذربایجان، با نقش‌ آفرینی گیلان بیشتر شود؛ بر لزوم جدیت نهاد های مربوطه برای ارتقاء مناسبات تجاری طرفین تأکید کرد و خواستار برگزاری نشست سه جانبه بین سفیران ایران در روسیه، جمهوری آذربایجان و مسئولان استان شد.
به گزارش وستی پرس، 

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان، عمده‌ ترین توانمندی‌ ها، ظرفیت‌ ها و چالش‌ های رونق صادرات غیر نفتی گیلان با جمهوری آذربایجان عصر روز سه شنبه، ۱۷ اسفند، در نشست اسد الله عباسی استاندار گیلان با سید عباس موسوی سفیر ایران در باکو، از طریق ارتباط تصویری مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده عالی دولت در گیلان در این نشست با تبریک اعیاد پر برکت ماه شعبان، با اشاره به پیشینه تاریخی مناسبات ایران با کشور های حوزه قفقاز تاکید کرد: «در حال حاضر ظرفیت‌ های بالقوه تجاری و اقتصادی ایران و آذربایجان، با نقش آفرینی و محوریت گیلان بسیار بیشتر از حجم مبادلات فعلی است».

اسد الله عباسی افزود: «این مهم با پیگیری برای رفع مشکلات بازرگانان و نقش آفرینان ترانزیت کالا به نتایجی مطلوب منتهی می شود».

بالا بودن تعرفه های گمرکی برای صدور کالا های ایرانی به جمهوری آذربایجان، ضعف در ارتباطات بانکی و بین بانکی و محدودیت ظرفیت‌ های ترخیص کالا از گمرک آستارا از جمله مواردی بود که عباسی در این نشست مطرح و بر لزوم مورد توجه قرار گرفتن آنها برای تقویت روابط تجاری و اقتصادی طرفین تأکید کرد.

استاندار گیلان ادامه داد: «فقدان یک مرکز تجاری بین باکو، آستراخان و لنکران، تسهیل در روند صدور روادید زمینی در آستارا، کندی تردد کامیون‌ های ایرانی از گمرک سامور در مرز بین داغستان و آذربایجان و توسعه نیافتن کامل پروژه های زیر ساختی، از عمده ترین چالش‌ های ارتقاء مناسبات تجاری ایران و جمهوری آذربایجان است».

عباسی وضعیت صادرات از مرز به‌ ویژه صادرات چمدانی را مناسب خواند و گفت: «از سال 1398 و به دنبال شیوع ویروس منحوس کرونا، همه مرز ها بسته شده بود ولی مرز آستارا به آذربایجان به صورت شبانه روزی فعال بود که نشان‌ دهنده همکاری خوب بین دو کشور است».

وی تصریح کرد: «استان گیلان دروازه ورود ایران به اروپا از مسیر آستارا و از طریق جمهوری آذربایجان است و با توجه به روابط خوب جمهوری اسلامی ایران با کشور های همسایه، خواستار پیگیری برای توسعه روابط بین دو کشور و نیز برگزاری نشست سه جانبه بین سفرای کشورمان در روسیه و جمهوری آذربایجان و مسئولان استان گیلان هستیم».

سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان نیز در این نشست مجازی قول مساعد داد که این محدودیت‌ های صادراتی بازرگانان ایرانی را در باکو پیگیری کرده و زمینه تسهیل در روند صدور کالا از مرز های آستارا و سامور آذربایجان را فراهم نماید.

سید عباس موسوی با اشاره به روند رو به رشد مناسبات همه جانبه ایران و آذربایجان پس از دیدار رئیسان جمهوری دو کشور در عشق آباد اضافه کرد: «در روز های آینده نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور با سفر هیاتی بلند پایه از ایران در باکو برگزار و عمده ترین ظرفیت‌ ها و توانمندی های دو کشور برای گسترش مبادلات همه جانبه به ویژه تامین کالا های مورد نیاز این همسایه شمالی فراهم می شود».

در این جلسه که رئیسان سازمان های جهاد کشاورزی و صمت استان، مدیر کل گمرکات گیلان، رئیس اتاق بازرگانی استان و دیگر مسئولان مرتبط نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت تجارت گیلان با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و تسهیل روابط تجاری و اقتصادی بین کشور های ایران و آذربایجان ارائه شد.

 

لینک ورود به کانال تلگراملینک ورود به صفحه اینستاگرام

 

شناسه: 2389