نشست مشترک سازمان بازرسی جمهوری اسلامی ایران و دادستانی روسیه برگزار شد

پیشنهاد تدوین برنامه اجرایی تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان بازرسی و دادستانی کل فدراسیون روسیه و طراحی شاخص‌های ادارک فساد برای کشورهای همسو/ اعلام آمادگی دادستانی روسیه برای استفاده از تجارب بازرسی در حوزه مبارزه با فساد
به گزارش وستی پرس، 

به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، نشست مشترک تخصصی سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی کل فدراسیون روسیه به ریاست محمدمهدی بلندیان معاون نظارت و بازرسی امور سیاسی وقضایی سازمان بازرسی کل کشور برگزارشد و طرفین بر لزوم همکاری‌های دوجانبه برای انتقال تجارب تاکید کردند.

در ابتدای این دیدار مهدی بهادر مدیرکل حوزه ریاست، روابط بین‌الملل و روابط عمومی ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان به سفر دکتر خدائیان ریاست عالی سازمان به روسیه و انعقاد تفاهمنامه همکاری بین سازمان بازرسی و دادستانی فدراسیون روسیه اشاره کرد واز حضور هیات قضایی روس در سازمان بازرسی تشکر و قدردانی کرد.

در این دیدار معاون سیاسی وقضایی سازمان بازرسی ضمن تبریک عملیات ظفرمندانه و سلحشورانه رزمندگان فلسطینی علیه اشغالگران صهیونیست گفت، جمهوری اسلامی ایران و روسیه با تحریم‌های گسترده‌ای روبه رو هستند و از این جنگ تمام عیار اقتصادی علیه کشور ما بیش از 40 سال می گذرد.

محمدمهدی بلندیان افزود، در این جلسه قصد داریم تجربیاتی را از مبارزه با تحریم‌ها با مسئولان دادستان کل فدراسیون روسیه در میان بگذاریم . وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری بین این سازمان و دادستانی روسیه بیان داشت، اجرای مباحث این تفاهم نامه نیازمند طراحی یک برنامه اقدام و عمل است .

بلندیان با بیان اینکه سازمان بازرسی به عنوان عالی‌ترین دستگاه نظارتی مطابق با اصل 174 قانون اساسی دو وظیفه نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین را بر عهده دارد، ادامه داد، این سازمان زیر نظر رئیس قوه‌قضائیه فعالیت دارد و با فساد اداری و سوءجریانات احتمالی در دستگاه‌های اجرایی مبارزه و برخورد می‌‎کند. وی همچنین به قانون ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد اداری اشاره و از این قانون به عنوان یک قانون مترقی یاد کرد.

معاون نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور به مرکز رسیدگی شکایت‌های مردمی نیز اشاره داشت وگفت، این مرکز به شکایات مردم در راستای مبارزه با فساد و سوءجریانات اداری رسیدگی و برخورد می‌کند.

بلندیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سازمان بازرسی از طریق نظارت بر اجرای صحیح قوانین حمایت خود از واحدهای تولیدی را دنبال می‌کند به فرمایشات رهبر معظم انقلاب برای اتکا به تولید داخل و اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود، در کشور ما برای حمایت از کالاهای ایرانی قانونی وجود دارد که باید در تمامی دستگاه‌ها این قانون اجراشود و سازمان بازرسی بر آن نظارت دارد و برای استنکاف از این قانون مجازات پیش بینی شده است.

وی بیان کرد، بسیاری از بنگاه‌های بزرگ و کوچک با اقدام سازمان بازرسی کل کشور از ورشکستگی نجات یافته و به مدار تولید بازگشته اند. فعالیت‌های ربات هشمند، نظارت بر دستگاه‌ها به منظور رفع گلوگاه‌های فساد و... از دیگر موضوعاتی بود که بلندیان مطرح کرد.

بلندیان ضمن اشاره به رویکرد علمی و فناورانه سازمان بازرسی به اقدامات سازمان در هوشمند سازی رویه های بازرسی و نظارت بر عملکرد سازمان در ارتقای سطح کیفی امر بازرسی و نظارت پرداخت و به سامانه 136 بعنوان یک دستاورد و امکان نظارت الکترونیک عموم مردم تاکید کرد.

معاون نظارت و بازرسی امور سیاسی وقضایی سازمان بازرسی کل کشور پیشنهاد داد که برای اجرایی شدن مفاد تفاهمنامه بین این سازمان و دادستان روسیه یک برنامه اجرایی تهیه و پیشنویس‌ها مورد توافق طرفین قرار گیرد تا گام موثری در حوزه مبارزه با فساد برداشته شود. بلندیان اظهار امیدواری کرد با برگزاری اینگونه نشست ها گام موثری در تعامل وهمکاری مشترک در مبارزه با فساد برداشته شود. وی خاطرنشان کرد، ایران با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری، کشوری امن و در عین حال شفاف است لیکن کشورهای غربی با رویکردهای دوگانه نسبت به تعیین شاخص‌های ادارک فساد اقدام به آمار سازی می‌کنند و پیشنهاد ما این است که ایران و روسیه مبتکر تعیین شاخص‌های متناسب و درست ادراک فساد برای کشورهای همسو باشند که اجرای این پیشنهاد نیازمند برگزاری نشست‌های جدی کارشناسی است.

در ادامه میخائیل ولادیمروویچ وینوگرادوف رئیس دفتر همکاری حقوقی-بین‌المللی هیات دادستانی فدراسیون روسیه با اشاره به گسترش تعاملات ایران و روسیه در حوزه های مختلف خواستار تقویت این تعاملات در حوزه حقوقی وقضایی شد.

همچنین میخائیل گودکوف رئیس بازرسی و تحقیق دادستانی روسیه در توضیح نحوه اقدامات دادستانی روسیه در مقابله با فساد توضیحاتی ارائه داد، با توجه به مقررات سخت وخاصی که برای بکارگیری مدیران در دستگاه های دولتی روسیه وجود دارد کلیه درآمدهای مدیران وخانواده آنها در دوره مدیریت و پس از آن مورد رصد قرار گرفته و در صورت عدم تطابق درآمدها و هزینه‌کردهای آنان اموال ایشان مورد بررسی قضایی توسط دادستانی روسیه قرار می‌گیرد. ضمن آنکه اظهارنامه‌های درآمدی مدیران و کارکنان دولت بطور مرتب مورد تدقیق قرار دارد. در ادامه نیز وی به برخی از پرسش‌های همکاران سازمان بازرسی در خصوص نحوه عملکرد دادستانی روسیه در مقابله با فساد توضیحاتی ارائه کرد.

بر اساس این گزارش، در این دیدار علاوه بر میخائیل ولادیمیر وویچ وینو گرادوف رئیس دفتر همکاری‌های حقوقی – بین المللی روسیه بعنوان رئیس هیات، الکساندر الکساندریچ دروژوف معاون اداره معاضدت حقوقی دپارتمان همکاریهای بین المللی، نیکولای میخایلوویچ گودکوف دادستان ارشد و رئیس اداره نظارت و بر تحقیقات، میخائیل سرگیویچ متورنکو دادستان ارشد دفتر تعاملات بین‌المللی اداره‌کل همکاری‌های بین‌المللی حقوقی و آندری واسیلوویچ انوفرینکو دادستان ارشد اداره نظارت بر اجرای قوانین ومقررات مربوط به مبارزه با فساد مالی به همراه، مدیران‌کل مرکز فناوری اطلاعات، دفتر آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری ومبارزه بافساد، مرکز رسیدگی به شکایات و نظارت همگانی، بازرسان کل امور خارجه، مجلس و ریاست جمهوری، وزارت کشور و شهرداریها، نظامی وامنیتی و نهادها و همچنین معاونین و سربازرسان این امور در این دیدار حضور داشته وبا یکدیگر به تبادل نظر و تجربه پرداختند.

شناسه: 4113