بانک روسیه حواله بانکی ریالی به ایران را راه اندازی کرد

بانک VTB روسیه برای مشتریان خود امکان انجام تراکنش‌های برون‌‌مرزی با ارز ریال به مقصد ایران را فراهم کرد.
به گزارش وستی پرس، 

خبرگزاری "ار ب کا" روسیه از راه‌اندازی خدمت انجام تراکنش‌های برون مرزی با ارز ریال در بانک VTB روسیه خبر داد. به گزارش این خبرگزاری در اطلاعیه بانک آمده است این سرویس امکان ارسال پول به ایران را با استفاده از اطلاعات بانکی و به حساب اشخاص حقیقی و حقوقی فراهم می کند.

دنیس والواچف، معاون ارشد رئیس بانک VTB در این اطلاعیه اظهار داشت: "ما اولین بانکی هستیم که امکان انتقال بین‌المللی پول را به ایران فراهم کرده است".

وی افزود: "با توجه به تحکیم روابط تجاری، افزایش همکاری‌های اقتصادی و توسعه گردشگری امیدوار هستیم که این خدمت بانکی مورد استقبال قرار بگیرد".  

افرادی که قصد دارند از این سرویس استفاده کنند باید یک حساب جاری ارزی با ارز ریال ایران نزد بانک VTB افتتاح کنند. مشتریان با خرید ریال در اینترنت بانک یا اپلیکیشن موبایل این بانک می توانند مبلغ مورد نیاز را تامین کنند.

حداکثر مبلغ هر تراکنش معادل 20 میلیون روبل و سقف ماهانه انتقال حداکثر یک میلیون دلار است. نرخ کمیسیون هر تراکنش 1٪ از مبلغ انتقال می باشد (حداقل 15 هزار و حداکثر 200 هزار روبل). مبلغ تراکنش در روز کاری بعد به حساب مقصد نزد بانک ایران واریز می شود.

لازم به یادآوری است که پس از توافق ایران و روسیه برای توسعه همکاری‌های پولی و بانکی دو کشور 28 تیر سال جاری برای اولین بار نماد معاملات جفت ارز ریال - روبل در بازار متشکل ارزی کشور گشایش یافت.

رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تابستان امسال طی سفر به مسکو و پس از دیدار با مقامات ارشد فدراسیون روسیه، از توافقات راهبردی در حوزه پولی و بانکی خبر داده بود که بطور جدی توسط بانک‌های مرکزی دو کشور پیگیری می‌شود.

در صورت عملیاتی شدن این خدمت توسط بانک روسی یکی از موانع اصلی بر سر راه توسعه روابط تجاری ایران و روسیه برداشته می شود. تا به امروز فقدان مبادلات مالی مستقیم و نبود امکان انتقال پول بین بانک‌های دو کشور دشواری‌های زیادی را در روابط بین تجار ایرانی و روسی ایجاد می کرد.

دومین مانع اساسی که عزم جدی دولتمردان دو کشور را می طلبد مشکلات موجود در بخش حمل‌و نقل بین دو کشور است. در حال حاضر عمدترین شیوه حمل کالا بین دو کشور جاده‌ای است که از نظر مالی، حجم و زمان بسیار هزینه‌بر است. راه اندازی حمل‌و نقل کانتینری از طریق دریا و راه‌آهن در چهارچوب کوریدور شمال - جنوب مهمترین راهکار موجود است که باید در کنار راهکارهای مالی پیگیری شود.

شناسه: 3704