هدف گذاری ۲۰ میلیون تن کالای ترانزیت در سال با کشورهای آسیای مرکزی

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: در اجلاس ۲+۶ که در ماه گذشته در تهران برگزار شد، هدف نهایی این اجلاس، ترانزیت ۲۰ میلیون تن در سال با کشورهای آسیای مرکزی در برنامه کاری کشور ایران قرار گرفت.
به گزارش وستی پرس، 

شهریار افندی‌زاده،‌ معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در گفت‌وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در خصوص اقدامات صورت گرفته برای افزایش استفاده از ظرفیت ترانزیتی ایران گفت: "در اجلاس ۲+۶ که در ماه گذشته در تهران برگزار شد، هدف نهایی این اجلاس، ترانزیت ۲۰ میلیون تن در سال با کشورهای آسیای مرکزی در برنامه کاری کشور ایران قرار گرفت".

وی با بیان اینکه ایران در موقعیت بسیار مناسبی برای توسعه ترانزیت برای کشورهای اوراسیا بوده و در حال تلاش برای توسعه انواع روش‌های حمل و نقلی از جمله دریایی، ریلی و ... است، عنوان کرد: "مهمترین کریدور مورد توجه آسیای مرکزی و ایران کریدور شمال _ جنوب است که می‌تواند آسیای مرکزی را به آب‌های آزاد دنیا متصل کند".

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در ادامه خاطرنشان کرد: "برای رسیدن به استفاده حداکثری از ظرفیت کریدور شمال-جنوب تکمیل خط راه آهن آستارا-رشت به طول ۱۶۲ کیلومتر مورد توجه ویژه کشور جمهوری اسلامی ایران قرار دارد که در حال تکمیل مستندات جهت شروع مراحل اجرایی کار است و در صورت تکمیل این حلقه مفقود ریلی، ایران به صورت مستقیم از طریق ریل به آذربایجان و روسیه متصل می‌شود".

افندی‌زاده خاطرنشان کرد:‌ "طی تفاهم دو جانبه‌ای که با ترکمنستان برقرار شد، مرز این کشور برای ترانزیت کالا از/ به ایران بازگشایی شده و تعرفه‌های ترانزیت کاهش پیدا کرده و علاوه بر مرز سرخس، مرز اینجه برون هم مورد توجه قرار گرفته و کالا از طریق ریل و جاده وارد ایران می‌شود".

وی ظرفیت حمل و نقل ایران و اوراسیا را بسیار زیاد خواند و گفت: "کشور ایران نیز جهت توسعه همکاری آمادگی لازم را دارد و از پیشنهاد کشورهای اوراسیا جهت راه اندازی قطار از منطقه ویژه اوش در قرقیزستان به بندرعباس و نیز ایجاد بندر فرامرزی در بندرعباس برای کشورهای اوراسیا استقبال می‌کند".

لازم به یادآوری است که 16 و 17 مهر ماه سال جاری نخستین اجلاس ترانزیتی میان ایران و کشورهای آسیای میانه (ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان) تحت عنوان اجلاس 2+6 در تهران برگزار شد که طی آن فرصت‌های موجود برای هم‌افزایی و بهره‌مندی همه بازیگران عرصه حمل‌ونقل، لجستیک و تجارت در منطقه مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه این اجلاس بیانیه همکاری ترانزیتی توسط نمایندگان ایران و کشورهای آسیای مرکزی با هدف توسعه ترانزیت به امضاء رسید.

شناسه: 3574