از یاکوتیا تا اصفهان - روسیه به دنبال یافتن فرصت های همکاری تجاری با ایران

نشست بررسی فرصت‌های همکاری تجاری استان اصفهان و جمهوری ساخا (یاکوتیا) روسیه در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
به گزارش وستی پرس، 

به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، احمد پزنده رئیس کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست گفت: "با توجه به تشابه شرایط اقتصادی ایران و روسیه، موقعیت مطلوبی برای تسهیل شرایط مراودات تجاری و توسعه واردات و صادرات میان کشورها فراهم بوده و اتاق بازرگانی اصفهان آماده همکاریهای لازم در این زمینه است".

در ادامه رئیس کمیسیون توسعه و بهبود محیط کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان نیز ضمن ابراز امیدواری در افزایش تعاملات تجاری و فرهنگی اصفهان و روسیه گفت: "اصفهان علاوه بر اینکه جزو شهرهای برتر تاریخی جهان می باشد، شهری دانشگاهی و دومین شهر صنعتی کشور است".

غلامرضا اخوان فرید ضمن اشاره به رتبه اول استان اصفهان در برخی رشته‌های صنعتی مانند فولاد، نساجی، صنایع غذایی و تولید فراورده‌های دارویی شیمیایی و گیاهی تصریح کرد: "با توجه به مطلوب بودن روابط ایران و روسیه و قرار داشتن دو کشور در شرایط تحریمی، توسعه تعاملات در بسیاری از زمینه‌ها امکانپذیر خواهد بود".

محمد صادقی رئیس کمیسیون کشاورزی، سلامت، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان نیز با اشاره به فعالیت کارگو ترمینال فرودگاه شهید بهشتی اصفهان بر ضرورت استفاده از این ظرفیت برای صادرات محصولات کشاورزی استان اصفهان به روسیه تاکید کرد.

در ادامه کریل بیچکوف (Kirill Bychkov)، معاون اول نخست وزیر جمهوری ساخا (یاکوتیا) با بیان اینکه منطقه یاکوتیا با 3 میلیون کیلومتر مربع مساحت در شمال شرقی روسیه واقع شده است افزود: "اختصاص 35 درصد ذخایر الماس جهان و دارا بودن ذخایر غنی گاز، نفت و ذغال و فلزات گرانبها از ویژگی‌های این استان است".

وی مهم‌ترین بخش اقتصاد یاکوتیا را مربوط به بخش معدن و مواد معدنی بیان و تصریح کرد: "این در حالی است که ما آماده همکاری با همتایان ایرانی خود در زمینه‌ فراوری محصولات خوراکی، IT، چوب و صنایع سنگین به ویژه کشتی سازی هستیم".

بیچکوف در ادامه ضمن ابراز علاقمندی به همکاری تجاری و فرهنگی جمهوری ساخا فدراسیون روسیه با اصفهان گفت: "یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که بر آن تمرکز کرده ایم حوزه محصولات کشاورزی است همچنین از منطقه ما نیز می توان چوب به ایران وارد کرد".

معاون اول نخست وزیر جمهوری ساخا ضمن اشاره به فعالیت ایران در زمینه تولید و فراوری جواهرات، همکاری در این زمینه را یکی دیگر از پتانسیل‌های موجود دانست و افزود: "با توجه به تغییر شرایط ما در جهان نیازمند گسترش همکاری‌های فی مابین هستیم".

او وجود بیش از 100 نژاد و ملیت، پتانسیل بالا در جذب سرمایه گذاری، قرار داشتن جزو 10 منطقه پیشرفته صنعتی روسیه، وجود جاذبه‌های گردشگری و جایگاه دوم در حوزه مواد معدنی در روسیه را از دیگر ظرفیت‌های موجود در یاکوتیا بیان کرد و حجم اقتصاد داخلی این استان را در حالی 5 میلیارد دلار در سال جاری عنوان کرد که این عدد 60 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

بیچکوف با تاکید بر اینکه بیش از 20 درصد محصولات شرق روسیه در این استان تولید می‌شود گفت: "9 درصد صادرات حوزه IT روسیه متعلق به منطقه یاکوتیا می باشد".

وی ضمن اعلام امکان در نظر گرفتن تخفیفات ویژه برای سرمایه‌ گذاران ایرانی در این استان از وجود شرایط تعریف مناطق گسترش تبادلات تجاری میان دو استان، امکان جذب سرمایه‌ گذاری در توسعه ترمینال‌های تجاری در یاکوتیا، همکاری مشترک در ساخت هتل و زیرساخت‌های گردشگری، IT و فراوری چوب خبر داد.

معاون اول نخست وزیر جمهوری ساخا (یاکوتیا)، چین، ژاپن، کره جنوبی و هند را مهم‌ترین شرکای تجاری این منطقه معرفی کرد و افزود: "ما چشم انداز روشنی برای همکاری با ایران متصور هستیم".

مدیر بازاریابی و روابط بین‌ الملل اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست ضمن تشریح پتانسیل‌های استان اصفهان بر ضرورت تشکیل شورایی مشترک میان اصفهان و یاکوتیا به منظور بررسی همکاری های آتی دو استان تاکید کرد.

در ادامه این نشست هیات روسی در قالب سه گروه صنايع غذايي، كشاورزي و صنعتي با همتایان ایرانی خود به صورت B2B مذاکره کردند.

 

لینک ورود به کانال تلگراملینک ورود به صفحه اینستاگرام

 

شناسه: 2913