ویدئو کنفرانس سخنگوی وزارت امور خارجه با اصحاب رسانه ۲۸ شهریور ماه ۱۴۰۰
به نقل از کانال تلگرامی وزارت امور خارجه، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز یکشنبه، 28 شهریور، در کنفرانس خود با اصحاب رسانه در خصوص اظهارات نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، درباره خرید سوخت از ایران گفت: «جمهوری اسلامی ایران متعهد به کمک به دوستان خود و دولتهای دوست است و مسیر خرید تجار لبنانی یک مسیر عادی بوده است».
وی افزود: «ما اظهار نظری در خصوص مسائل داخلی لبنان نمیکنیم. اما اطمینان میدهم اگر دولت لبنان هم بخواهد برای رفع مشکلات این کشور از ایران سوخت خریداری کند، در اختیارشان قرار خواهیم داد».
سخنگوی امور خارجه افزود: «صلح و ثبات و استقرار در لبنان برای ما از هر چیزی مهم تر است».
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، در خصوص مواضع ایران در قبال افغانستان در نشست شانگهای گفت: «آنچه که در شانگهای و در حاشیه اجلاس شانگهای اتفاق افتاد، به طور جدی در بیانیه ۴ کشور بازتاب داشته است».
وی افزود: «در تمامی ملاقات های دوجانبه ای که در سطوح مختلف صورت گرفت، موضوع افغانستان یک موضوع جدی بود و بر سر نکات ذیل توافق جدی شد:
تشکیل و شکل گیری دولت فراگیر که بازتاب دهنده ترکیب قومیتی افغانستان باشد. افغانستان باید عاری از تروریسم و برای همسایگان امن باشد، دارای صلح و ثبات و توسعه برای مردم افغانستان باشد. خواست و اراده مردم در آینده افغانستان محقق شود و دخالت خارجی توسط هیچ کشوری قابل قبول نیست و همه باید کمک بکنند که خود مردم افغانستان به آینده افغانستان کمک کنند.
وی افزود: «در روز های آتی نتایج گفتگو هایی که در سطح سران و همچنین میان هیئت ها انجام شده بیشتر روشن خواهد شد».
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، در خصوص سفر دکتر حسین امیر عبداللهیان به نیویورک گفت: «دکتر حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، روز دوشنبه، 29 شهریور، برای شرکت در مجمع عمومی عازم نیویورک خواهند بود».
وی در این سفر از حدود ۴۵ دیدار امیر عبداللهیان با وزاری خارجه کشور های مختلف از قاره های مختلف یعنی از آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکای لاتین و منطقه از جمله 1+4 در سطح دو جانبه و مقامات سازمان های بین المللی خبر داد.
وی افزود: «وزیر امور خارجه با همه وزارای ۱+۴ ملاقات های جداگانه و دوجانبه ای خواهند داشت و تا کنون تصمیمی درباره برگزاری نشست ایران و ۱+۴ اتخاذ نشده است».
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، در خصوص عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای گفت: «تأیید نهایی سند عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای، آغاز یک پروسه آیینی است که حدود یکسال و نیم دیگر طول خواهد کشید و در طی این یک سال یک سال و نیم باید یکسری کارهای تشریفاتی و آئینی از جمله تائید تمامی اسناد سازمان شانگهای توسط نهاد های ذی ربط در داخل ایران و مجلس شورای اسلامی صورت بگیرد».
وی افزود: «سازمان همکاری شانگهای سازمانی چند بعدی، اعم از فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی است و سازمان همکاری شانگهای و جمهوری اسلامی ایران میتوانند از ظرفیت های متقابل همدیگر برای ارتقاء روابط استفاده بکنند. همان طور که رئیس جمهور روسیه اشاره کرد حضور ایران در سازمان همکاری شانگهای باعث قدرتمند تر شدن این سازمان خواهد شد».
خطیب زاده خاطر نشان ساخت: «ساز و کار های درونی این سازمان برای ما مهم هست و متعهد هستیم ساز و کار های طبیعی را تماما با همکاری و کمک اعضا هم اجرا کنیم و هم ارتقا بدهیم».
خطیب زاده افزود: «توجه به این نکته مهم است که عضویت ایران در سازمان شانگهای پایان عملی پروژه انزوای ایران توسط برخی طرف های کنش گران بین الملل ایالات متحده و یک نشان دیگری از شکست خوردن آن سیاست ها بود».
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، در خصوص مسدود شدن مسیر بزرگراه مرزی ارمنستان برای ایران گفت: «تمامیت ارضی کشور های همسایه برای ما از هر چیزی مهم تر هست در عین حال همکاری های منطقه ای به نظر ما و به نظر تهران مبنای توسعه صلح و ثبات در این منطقه است».
وی افزود: «آن چه الان در حال اتفاق است، باید به یک همکاری دسته جمعی تبدیل شود. ایران با توجه به روابط بسیار خوب با باکو و ایروان تلاش میکند توافقات قبلی بین دو کشور بعد از جنگ را تسهیل کند. تنها مسیر، مسیری است که با اجماع و مرضی الطرفین صورت بگیرد. جمهوری اسلامی ایران توسعه کشور های همسایه رو توسعه خودش میداند و لذا تلاش میکنیم که امکانات و ظرفیت های خودمان را به صورت متوازن در روابط با همسایگان به کار بگیریم».
وی خاطر نشان ساخت: «همه همسایگان باید بدانند مسیر توسعه، صلح و ثبات یک مسیر دسته جمعی است و در یک مسیر دسته جمعی قطعا صلح و ثبات موفق تر خواهد بود».
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، در خصوص بی عملی سئول در بازپرداخت بدهیهایش به ایران گفت: «متاسفانه در مورد کره جنوبی هنوز با کندی بسیار سؤال برانگیزی این مسیر در حال طی شدن است و میزان بی عملی سئول در خصوص بازپرداخت بدهی ها به ایران جای ناامیدی دارد».