وزیر امور خارجه قرقیزستان خواستار همکاری مشترک با ایران در چهار چوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد
به نقل از سایت وزارت امور خارجه ایران، دکتر حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و روسلان قزاق بایف وزیر خارجه قرقیزستان، روز پنج شنبه، 1 مهر، در نشستی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خصوص روابط دوجانبه به ویژه همکاری های تجاری و اقتصادی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در این دیدار، وزیر خارجه قرقیزستان با تبریک انتصاب دکتر امیر عبداللهیان، پیشنهاد برقراری پرواز مستقیم میان بیشکک و تهران را ارائه و برای استفاده از ظرفیت بندرعباس جهت همکاری های ترانزیتی ابراز تمایل کرد.
قزاق بایف روابط تجاری و حضور بخش خصوصی را بنیان همیشگی همکاری اقتصادی دوجانبه توصیف کرده و با ابراز تأسف از کاهش این روابط، خواهان افزایش این مراودات شد و برای تسهیل حضور بخش خصوصی ایران در قرقیزستان اعلام آمادگی کرد.
وزیر خارجه قرقیزستان با بیان اینکه شرایط داخلی این کشور بیش از هر زمان دیگری برای حضور فعالان بخش اقتصادی ایران مهیاست، خواهان آن شد که دو کشور مشترکا بر روی همکاری در چهار چوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا کار کنند. وی همچنین گفت قرقیزستان آمادگی دارد تا در زمینه ساخت کریدور خط آهن میان دو کشور همکاری کند.
در ادامه این نشست، دکتر امیر عبداللهیان با اشاره به اینکه سیاست خارجی دولت جدید جمهوری اسلامی ایران اولویت بخشی به همسایگان و مناطق مجاور است، از حمایت قرقیزستان از عضویت ایران در سازمان همکاری های شانگهای تشکر و ابراز امیدواری کرد که این عضویت به رشد حجم تجارت میان دو کشور منجر شود.
امیر عبداللهیان ضمن اعلام آمادگی جهت بهره گیری از ساز و کار های جدید برای رشد روابط تجاری دو کشور، یادآور شد که گفتگو هایی جهت همکاری های ریلی میان دو کشور انجام و به یک یادداشت تفاهم منتهی شده است، که اکنون نزد مقامات قرقیزستان است و ایران آماده امضای این تفاهم است.
دکتر امیر عبداللهیان چهار چوب های آماده اتحادیه اقتصادی اوراسیا را یکی از راه های گسترش روابط تجاری دو کشور توصیف کرد و گفت بخش خصوصی دو کشور به همکاری جدی علاقمند هستند، اما این موضوع نیاز به تقویت دارد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه بخش خصوصی ایران آمادگی دارد تا در بیشکک مرکز تجاری راه اندازی کند، گفت علاوه بر بخش های تجاری، شرکت های پیشرو دانش بنیان ایران هم میتوانند در این مرکز مستقر شوند.
دکتر امیر عبداللهیان همچنین برای ارائه دسترسی های ترانزیتی و تسهیل دسترسی به بنادر جهت صادرات و واردات اعلام آمادگی کرد و بر لزوم فعال شدن کمیسیون مشترک و کمیته های دو جانبه میان دو کشور تأکید کرد.
در این نشست طرفین در خصوص وضعیت افغانستان نیز تبادل نظر کردند.