همکاری آذربایجان شرقی و قزاقستان موضوع سفر سفیر ایران در قزاقستان به تبریز

سفیر جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان، کشور قزاقستان را یکی از گزینه های مناسب برای سرمایه گذاری تجار آذربایجان شرقی و اجرای پروژه های تولید مشترک در حوزه معدن، حمل و نقل، ترانزیت و کشاورزی دانست.
به گزارش وستی پرس، 

به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز، مجید صمدزاده صابر،سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری قزاقستان، چهارشنبه، 19 خرداد، با سفر به استان آذربایجان شرقی با مقامات دولتی و بخش خصوصی این استان دیدار و در خصوص راه‌های گسترش همکاری با کشور محل ماموریت دیپلماتیک خود، رایزنی کرد.

سفیر ایران در قزاقستان ضمن حضور در اتاق بازرگانی تبریز و دیدار با ابوالفتح ابراهیمی، نائب رییس و دبیر کل اتاق از ظرفیت های قزاقستان به عنوان بازار هدف صادراتی سخن گفت و تاکید کرد: «کشور قزاقستان با جمعیت حدود ۱۹میلیون، بازار بزرگی را در اختیار دارد».

وی این کشور را یکی از گزینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری تجار آذربایجان شرقی و اجرای پروژه های مشترک دانست و گفت: «حوزه معدن، حمل و نقل، ترانزیت و کشاورزی از جمله بخش های پتانسیل دار قزاقستان برای افزایش همکاری های تجاری با این کشور است».

سفیر ایران ادامه داد: «دولت قزاقستان قوانین تسهیل‌گری در حمایت از سرمایه‌گذار خارجی داشته و از سوی دیگر نیز نسبت به توسعه روابط با ایران دیدگاه مثبتی دارد».

صمدزاده صابر با اشاره ای به موضوع روادید برای تجار و فعالان اقتصادی گفت: «با مذاکرات صورت گرفته، با پایان محدودیت‌های کرونایی، شهروندان ایرانی برای سفر به قزاقستان می‌توانند، از روادید الکترونیکی بهره‌مند شوند».

وی در خصوص پروازهای مستقیم از ایران به کشور قزاقستان نیز گفت: «از تهران به شهر آلماتی هر ۲۵ روز یکبار و از گرگان به آکتائو هر ماه یک پرواز وجود دارد که پس از کرونا، این فاصله زمانی کمتر نیز می شود».

نائب رییس اتاق تبریز نیز در این دیدار به نوبه خود گفت: «با توجه به ظرفیت های اقتصادی و تولیدی آذربایجان شرقی، آماده تبادل دو طرفه هیئت‌های تجاری مابین ایران و قزاقستان هستیم».

به نقل از سایت استانداری آذربایجان شرقی، محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی نیز طی دیدار با صمدزاده صابر تاکید کرد که حضور در کشورهای همسایه باید سازمان‌یافته باشد.

 پورمحمدی با اشاره به اشتراکات فرهنگی ایران و کشورهای آسیای میانه، اظهار داشت: «فعالان اقتصادی ما در بازار آسیای میانه حضور جدی ندارند درحالی‌که زمینه‌های مشترک فراوانی برای همکاری با این کشورها داریم».

لینک ورود به کانال تلگرام

لینک ورود به صفحه اینستاگرام

شناسه: 950