پیام سفیر ایران در روسیه به «همایش خزر 2021 راه های توسعه پایدار»
به نقل از کانال تلگرامی سفارت ج.ا.ا در مسکو، «همايش خزر 2021 راه هاي توسعه پايدار»، روز پنج شنبه، مورخ 6 خرداد، در دانشگاه دولتي آستراخان برگزارگرديد. اين همايش با هدف ايجاد فضايي مشترك براي نمايندگان حوزه علوم و آموزش، انستيتوهاي توسعه، محافل بازرگاني، شركت هاي صنعتي، شركت هاي نوپا و سرمايه گذاران از روسيه و كشورهاي خارجي و همچنين مقامات دولتي كشورهاي حوزه خزر در راستاي دستيابی به توسعه پايدار و تحكيم جايگاه منطقه كلان خزر برگزار شد.
موضوعات تخصصي همايش مشتمل بر همكاري در حوزه علوم و آموزش، جوانان، آينده، آموزش در عصر ديجيتال، فناوري دريايي، بهرهبرداري از منابع، آموزش پزشكي، بيوتكنولوژي كشاورزي و اولويت های توسعه پرورش آبزيان بود.
استاندار آستراخان، رئيس دانشگاه دولتي آستراخان و كنسول هاي مقيم به شكل حضوري و رئيس آژانس فدرال در امور كشورهاي مشترك المنافع به شكل برخط در مراسم در افتتاحيه همايش سخنرانی نمودند.
ضمن اینکه در جریان کار همایش پیام کاظم جلالی، سفير جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز توسط سرکنسول ج.ا.ایران در آستراخان قرائت گردید. متن این پیام به شرح زیر است:
باسمه تعالی
دریای خزر به عنوان منطقه راهبردی به کانونی برای رقابت سازنده، همکاری و همگرایی بین دولت ها و ملتهای خزری برای تضمین صلح، ثبات، دوستی، حسن همجواری و پیشرفت تبدیل شده است.
کشورهای حاشیه دریای خزر دارای سوابق فرهنگی، تاریخی و توانمندیهای علمی و تحقیقاتی مشترکی هستند. در پرتو تعامل و همکاری کشورهای ساحلی تاکنون اسناد پنچجانبه میان کشورهای حاشیه دریای خزر در حوزه های مختلف همچون؛ حفاظت از محیط زیست دریایی، آب و هواشناسی، پیشگیری و مقابله با حوادث غیر مترقبه، علوم و فناوری و امثال آن به امضا رسیده است که در مقام مقایسه با سایر حوزه های آبی مشابه در جهان، از لحاظ تعداد اسناد و موضوعات همکاری بینظیر است.
نهادهای دانشگاهی و علمی جمهوری اسلامی ایران، همواره از ابتکارات علمی حمایت نموده اند. افزایش همکاری های علمی و تحقیقاتی بین موسسات علمی و تحقیقاتی کشورهای ساحلی خزر یک فرصت مهم برای ارتقای دانش و فناوری میان کشورهای ساحلی خواهد بود که زمینه توسعه پایدار، گسترش مناسبات و ارتباطات و رونق اقتصادی کشورهای منطقه خزر را به ارمغان خواهد آورد.
در این زمینه اقدامات بسیار خوبی؛ در زمینه تبادل اطلاعات در حوزههای علوم مربوط به دریای خزر، ایجاد بانک اطلاعاتی دریای خزر، تبادل استاد و دانشجو میان دانشگاههای عضو این اتحادیه انجام شده است.
عزم کشورهای ساحلی خزر بر همکاری های علمی و دانشگاهی میان دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی کشورهای ساحلی دریای خزر به منظور تامین رفاه مردم و صلح و ثبات در منطقه جدی است و در این راستا، در حال حاضر یکی از اسناد مهم در دست بررسی توسط پنج کشور ساحلی، تدوین موافقتنامه تحقیقات علمی دریایی در خزر است. این سند، اولین موافقتنامه علمی در دریای خزر با هدف تعیین چارچوب همکاری در تحقیقات علمی دریایی بین دولت های ساحلی این دریا خواهد بود.
از برگزار کنندگان همایش علمی خزر 2021 سپاسگزارم و برای کلیه شرکت کنندگان در این همایش علمی پیروزی، سربلندی و توفیقات بیشتر را آرزومندم.
کاظم جلالی - سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه
پنجشنبه 6 خرداد ماه 1400