تأكيد مخبر و گلاوچنکو بر گسترش مناسبات اقتصادی در شرایط تحریم
به نقل از سایت معاون اول رئیس ج.ا.ا، محمد مخبر، معاون اول رئيس جمهوري اسلامي ايران و نخست وزير جمهوري بلاروس در مصاحبه مطبوعاتي مشترك عصر روزسه شنبه، 1 آذر، با اشاره به مذاكرات دو هيأت گفت: «در اين ديدارها تمامي زمينه هاي همكاري ميان دو كشور بررسي شد تا بستر توافقات رؤساي جمهور دو كشور در سفر رئيس جمهور بلاروس به تهران فراهم شود».
معاون اول ریيس جمهور افزود: «ايران و بلاروس نيازهايي دارند كه با همكاري مشترك مي توانند اين نيازها را به شكل متقابل براي يكديگر مرتفع كنند كه البته تحقق اين امر نيازمند فراهم شدن بسترهاي لازم براي توسعه همكاري هاي مشترك است».
مخبر همكاري هاي بانكي و مالي را پيش زمينه و لازمه همه توافقات اقتصادي و تجاري دانست و اظهار داشت: «تفاهمات خوبي ميان دو كشور براي توسعه همكاري هاي بانكي صورت گرفته كه لازم است اين تفاهمات هر چه زودتر نهايي و زمينه استفاده از ارزهاي ملي دو كشور در مراودات تجاري مهيا شود».
معاون اول ریيس جمهور فعال كردن بخش خصوصي دو كشور را از تصميمات جدي ايران و بلاروس عنوان كرد و افزود: «قرار است بخش خصوصي دو كشور همكاري هاي خود را بيش از پيش گسترش دهند كه اتاق بازرگاني ايران و بلاروس در اين زمينه اقدامات لازم را انجام خواهد داد».
مخبر گفت: «با توجه به اينكه بلاروس نيز توسط جهان سلطه تحت تحريم قرار گرفته است جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد تجربيات خود را براي مديريت كشور در دوران تحريم در اختيار بلاروس قرار دهد».
معاون اول رئيس جمهور با تأكيد بر اينكه عزم دو كشور بر ارتقا روابط فيمابين است، گفت: «روابط سياسي ايران و بلاروس در سطح خوب و قابل قبولي است اما مناسبات اقتصادي تناسبي با روابط سياسي ندارد كه توافقات لازم ميان دو كشور براي ارتقاء مناسبات تجاري انجام شده است».
نخست وزير بلاروس نيز در اين مصاحبه مطبوعاتي مشترك گفت: «در ديدارها و ملاقات هاي امروز راهكارهاي حل و فصل موانع و پيشبرد همكاري هاي اقتصادي اتخاذ شده است تا بتوانيم حجم مبادلات تجاري و سطح روابط اقتصادي دو كشور را به ميزان قابل توجهي ارتقا دهيم».
رومن گلاوچنکو با اشاره به تدوين پيش نويس نقشه راه همكاري هاي اقتصادي دو كشور تصريح كرد: «اين نقشه راه براي اجرا طي سالهاي ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ تدوين شده كه سندي جامع است كه در تمامي بخش ها راهكارهاي توسعه همكاري هاي اقتصادي را مشخص كرده است».
وي افزود: «همه كشورهايي كه عليه آنها فشارها و تحريم هاي غيرقانوني و ظالمانه اعمال شده است مي توانند با تشريك مساعي به تبادل تجاري بپردازند و از اين طريق از شرايط تحريم خارج شوند».
وي با تاكيد بر اينكه جمهوري بلاروس آماده است همكاري هاي خود را با جمهوري اسلامي ايران در تمامي زمينه ها ارتقاء دهد گفت: «در اين سفر پنجره اي پيش روي مناسبات دو كشور گشوده شده تا بتوانيم اقتصاد دو كشور را تقويت و ملت هاي خود را به سوي رفاه بيشتر هدايت كنيم».
شایان ذکر است، از جمله برنامه های گلاوچنکو شرکت در همایش تجاری ایران و بلاروس و دیدار با سید ابراهیم رئیسی، رئیس ج.ا.ا و پس از آن سفر به سوریه است.