اقتصاد دیجیتال، عرصه‌ توسعه مبادلات ایران و روسیه

اقتصاد دیجیتال، بازاری بزرگ و تجارتی نوین در حوزه مبادلات ایران و روسیه به‌ شمار می‌رود که اینک ظرفیت و زمینه‌های مورد نیاز آن فراهم شده است.
به گزارش وستی پرس، 

به نقل از خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، فناوری‌های نوین حوزه ارتباطات، مخابرات، سخت‌ افزار و نرم‌ افزار، امنیت شبکه و هوش مصنوعی، عرصه جدیدی برای رونق بخشیدن به اقتصاد دیجیتال بین ایران و روسیه پدید آورده و دو کشور با بهره‌گیری از توان و ظرفیت خود می‌توانند به سرعت مبادلات در این زمینه را هم گسترش دهند.

سفر عیسی زارع‌ پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ج.ا.ا و نمایندگان ۱۸ شرکت توانمند و فعال در حوزه «آی‌ سی‌ تی» گامی در جهت تحقق چشم‌ انداز توسعه اقتصاد دیجیتال و بازار سازی برای محصولات با کیفیت و دانش‌ بنیان ایرانی در روسیه بود.

آنگونه که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ج.ا.ا می‌گوید، با توسعه اقتصاد دیجیتال، افق‌های روشنی در انتظار روابط ایران و روسیه است.

او با اشاره به دستاورد‌های مهم سفر دو روزه خود به روسیه گفت: «با امضاء اسناد همکاری بین وزارتخانه‌های ارتباطات دو کشور و نیز چندین سند همکاری بین شرکت‌های بزرگ ایرانی و روسی، اقتصاد دیجیتال رونق خواهد گرفت و افق‌های روشنی در انتظار روابط ایران و روسیه است».

زارع‌ پور به نقش و اهمیت توسعه همکاری‌های دو کشور در زمینه «آی‌ سی‌ تی» اشاره کرد و گفت: «خوشبختانه شرکت‌های دانش‌ بنیان ایرانی با تکیه دانش و مهارت بومی توانسته‌اند به توانمندی و بلوغ کامل برسند و اینک با تولید انواع محصولات متنوع در صنایع مخابراتی، سخت‌ افزار و نرم‌ افزار، کنترل شبکه، صنایع دیجیتال و مجموعه صنعت «آی‌ سی‌ تی» سهم بسزایی در بازار‌های بین‌ المللی را به خود اختصاص داده‌اند».

وی به تلاش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای بازارسازی و رونق تجارت دیجیتال برای شرکت‌های توانمند ایرانی اشاره کرد و گفت: «با خروج شرکت‌های غربی از روسیه، اکنون این فرصت فراهم شده است که نیازمندی‌های این کشور در حوزه «آی‌ سی‌ تی» را بطور کامل تامین کنیم».

وزیر ارتباطات ایران با اشاره به اینکه دانشمندان و متخصصان ایرانی، تحریم‌ها را به فرصتی برای رشد و شکوفایی در همه حوزه‌ها از جمله در زمینه آی‌ سی‌ تی مبدل کرده‌اند افزود: «این محصولات باکیفیت که هم‌ اکنون در بخش‌های مختلف داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد، قابل رقابت با نمونه‌های خارجی است و روسیه بازار جدید این محصولات نوآورانه خواهد بود».

عیسی زارع‌ پور با بیان اینکه در این سفر علاوه بر معاونان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، هیاتی متشکل از مدیران شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه آی‌ سی‌ تی نیز حضور داشتند، گفت: «نخستین بار بود که شرکت‌های روسی نیز در دیدار‌ها و مذاکرات رو در رو با شرکت‌های ایرانی، با توانمندی‌های کشورمان آشنا شدند و با استقبال چشمگیر آن‌ها مواجه شد».

او به صادرات خدمات فنی و محصولات حوزه فناوری ارتباطات ایران به دیگر کشور‌های جهان اشاره کرد و گفت: «لازم است مردم ایران بدانند که محصولات و دانش فنی ایرانی می‌تواند در بازار‌های بین‌ المللی حرفی برای گفتن داشته باشد».

وی گفت: «بسیاری از محصولاتی که سالهاست در کشور ما مورد استفاده قرار می‌گیرد، در روسیه جزء مسائل روز به‌ شمار می‌رود و این ظرفیت بسیار خوبی برای شرکت‌های ایرانی فراهم کرده که محصولات خود را در این کشور عرضه کنند».

وزیر ارتباطات تاکید کرد، یکی از ملاحظات جدی این وزارتخانه، رعایت بالاترین استاندارد‌ها، به منظور صیانت از نام و برند محصولات ایرانی در همه زمینه‌ها، از جمله در حوزه آی‌ سی‌ تی است.

عیسی زارع‌ پور به موانع موجود بر سر راه تجارت بین دو کشور در حوزه آی‌ سی‌ تی اشاره کرد و گفت: «باید برای رفع این موانع تدبیری اندیشیده شود».

او یکسان‌سازی استاندارد‌های محصولات فناورانه و حوزه آی‌ سی‌ تی را از ضرورت‌های توسعه همکاری در این زمینه برشمرد و گفت: «در صورت تسریع در استانداردسازی، می‌توان به سرعت شاهد حضور محصولات ایرانی در بازار روسیه بود».

وی تسهیل در امور گمرکی و ترخیص محصولات مبادله شده بین دو کشور را از دیگر ضرورت‌ها عنوان کرد و افزود: «برای توسعه اقتصاد دیجیتال، رفع موانع بانکی و مالی نیز ضرورتی انکار ناپذیر است».

 

لینک ورود به کانال تلگراملینک ورود به صفحه اینستاگرام

 


اقتصاد دیجیتال، عرصه‌ توسعه مبادلات ایران و روسیه | دانلود

شناسه: 2792