عملیات اجرایی اتصال برقی ایران و روسیه از اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز می‌شود

به گفته مشاور وزیر نیرو در امور بین‌ الملل، کار نیمی از مطالعات مربوط به اتصال برق ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان به اتمام رسیده و طبق قرار باید پس از ارسال گزارش‌ های تخصصی از هر سه کشور به مشاور ایرانی طرح، عملیات اجرایی کار از اردیبهشت ماه سال آینده آغاز شود.
به گزارش وستی پرس، 

به نقل از ایرنا، محمد علی فرحناکیان مشاور وزیر نیروی ایران در امور بین‌ الملل، روز یکشنبه، 12 دی، در گفت‌ و گو با ایرنا، با بیان اینکه کار نیمی از مطالعات مربوط به اتصال برق ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان به اتمام رسیده، گفت: «طبق قرار باید پس از ارسال گزارش‌ های تخصصی از هر سه کشور به مشاور ایرانی طرح، عملیات اجرایی کار از اردیبهشت ماه سال آینده آغاز شود».

وی افزود: «کریدور انرژی شمال ایران منافع فوق تصوری دارد که خواهد توانست حجم قابل توجهی از نیاز سرمایه‌ گذاری در بخش برق کشور را کاهش دهد».

او ادامه‌ داد: «پیک مصرف برق در کشور روسیه زمستان، اما پیک مصرف در ایران در تابستان است».

مشاور وزیر نیرو در امور بین‌ الملل خاطر نشان‌ کرد: یک سال بیش از هشت‌ هزار و ۷۶۰ ساعت است که ما در ایران به‌ طور عمده در ۵۰۰ ساعت آن با مشکل در زمینه برق رو به‌ رو هستیم، یعنی کمتر از ۱۰ درصد در یک سال مشکل داریم و اگر نتوانیم ارتباط با کشور های دیگر داشته باشیم مجبور خواهیم بود برای این میزان کمبود سرمایه گذاری زیادی انجام دهیم.

فرحناکیان گفت: «در مقابل، روسیه و بسیاری کشور های همسایه دیگر پیک زمستانی دارند و این در حالی است که شاید حدود ۴۰ درصد ظرفیت برق ما در زمستان بلا استفاده مانده یا نیروگاه‌ ها در تعمیرات به سر می‌برند که می‌توانیم با ارتباط برقی با این کشور ها از این ظرفیت برقی خود برق مورد نیاز این کشور ها را تامین کنیم».

وی اضافه‌ کرد: «اتصال برقی ایران با کشور های همسایه منفعت‌ های زیاد دیگری هم دارد، مثل اینکه وقتی شبکه‌ های برق به یکدیگر وصل می‌شوند پایداری شبکه به میزان زیادی اضافه خواهد شد».

مشاور وزیر نیروی ایران در امور بین‌ الملل تصریح کرد: «وقتی در هم تنیدگی فنی و اقتصادی با کشور های همسایه پیدا کنیم امنیت‌ مان اضافه خواهد شد، به هم وابسته خواهیم شد و توسعه اقتصادی بهتری خواهیم داشت که از دیگر منافع این طرح است».

او بیان‌ داشت: «ما برای کریدور انرژی شمال بین ایران و روسیه، مسیر هایی برای اتصال داریم که یکی مسیر ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه و دیگری ارمنستان، گرجستان و روسیه است و هیچ کدام بر دیگری اولویت ندارد مگر هر کدام که زودتر شروع شوند».

فرحناکیان اظهار داشت: «جمهوری آذربایجان در این بخش پیشگام شده و کارهای خوبی انجام داد که در نهایت منجر به این شد که یکی دو سال قبل هر سه کشور موافقت کردند مطالعات فنی را یک شرکت مشاور قابل ایرانی انجام دهد و هر سه کشور به صورت مساوی هزینه را پرداخت کنند».

وی ادامه‌ داد: «اکنون قرارداد ها منعقد، بیش از نیمی از مطالعات مربوطه انجام شده و گزارش‌ های تخصصی برای مراجع متخصص سه کشور ارسال شده است و اگر این نظر ها برای شرکت مشاور ایرانی باز گردد، طبق قرارداد باید تا حدود اردیبهشت ماه این کار انجام و تدارکات برای اجرا عملیاتی شود».

پیشتر وزیر نیرو با اشاره به آمادگی ایران برای ساخت نیروگاه مشترک با جمهوری آذربایجان، گفت: «موضوع اتصال شبکه برق ایران به روسیه از طریق جمهوری آذربایجان برای تقویت روابط سه جانبه حائز اهمیت است».

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، روز چهارشنبه، ۲۴ آذر، در دیدار آنلاین با پرویز شهباز اف وزیر انرژی جمهوری آذربایجان، افزود: «برای اجرای این طرح و ارتباط الکتریکی که در گذشته نیز برای زمان کوتاهی برقرار شده بود، مدیریت پیک برق در هر سه کشور اعمال شده و کمبود برق نیز جبران می‌شود».

او ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری نشست سه جانبه‌ بین وزیران سه کشور ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه، ادامه داد: ایران از توسعه و تبادل زمان خرید برق از فصل گرما به دیگر ماه‌ های سال استقبال می‌کند.

محرابیان در برنامه اعلامی خود تکمیل‌ برنامه‌ های دیپلماسی برق از جمله سنکرون کردن شبکه برق ایران با روسیه و اتصال به شبکه برق کشور های خلیج فارس از طریق کابل زیر دریا را مورد تاکید قرارداده است.

پیشتر هم وزیر نیرو با اشاره به سنکرون (اتصال) شبکه برق کشور با کشور های همسایه، گفت: «امکان تبادل برق با افغانستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق وجود دارد».

 

لینک ورود به کانال تلگراملینک ورود به صفحه اینستاگرام

 

شناسه: 1943