کمالوندی: موضوعات جاری ما و آژانس با روال عادی در حال پیگیری است

اقدام داوطلبانه ایران در خصوص صدور مجوز تعویض دوربین‌ های آسیب‌ دیده نه در قالب یک توافق جدید که پس از حصول سه پیش‌ شرط صورت گرفت و قرار است، یکشنبه 28 آذرماه فرآیند بررسی‌ های فنی - امنیتی دوربین‌ ها توسط ایران آغاز شود.
به گزارش وستی پرس، 

به نقل از نور نیوز، بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتگو با نور نیوز در خصوص آغاز بررسی‌ های فنی - امنیتی دوربین‌ ها توسط ایران در روز یکشنبه، ۲۸ آذر گفت: «جمهوری اسلامی ایران درخواست‌ های مکرر آژانس برای تعویض دوربین‌ های آسیب‌ دیده مجتمع تسای کرج را منوط به سه پیش‌ شرط «انجام بررسی‌ های قضایی - امنیتی در مورد ابعاد خرابکاری صورت گرفته»، «محکوم کردن این خرابکاری‌ ها از سوی آژانس» و «بررسی فنی - امنیتی دوربین‌ های جدید توسط ایران قبل از نصب» کرده بود».

وی افزود: «اقدام داوطلبانه ایران در خصوص صدور مجوز تعویض این دوربین‌ ها و نصب دوربین‌ های جدید نه در قالب یک توافق جدید که پس از حصول این سه پیش‌ شرط صورت گرفت و با وجود عدم ارتباط مستقیم میان گفتگو های فی ما بین ایران و آژانس با مذاکرات وین، به نظر می‌رسد که توانست دست مذاکره‌ کنندگان ایران را پر تر کند و این مسئله در نشست کمیسیون مشترک برجام در عصر جمعه خود را نشان داد».

به گفته کمالوندی گفتگو های ایران و آژانس بین مهندس اسلامی و رافائل گروسی ارتباطی به مذاکرات نداشت و به صورت عادی در قالب موضوعات جاری طرفین در حال انجام بود. از طرفی سازمان انرژی اتمی به عنوان یک نهاد تخصصی و فنی تعاملات مستمری در چهار چوب پادمان با آژانس دارد و این تعاملات نباید شکل سیاسی به خود بگیرد و تلاش ما هم همواره این بوده و هست که تعاملات صرفا فنی و حقوقی باشد، لذا هر چند تعاملات ما با آژانس به صورت غیر مستقیم می‌تواند به مذاکرات وین مرتبط شود اما ماهیتا چنین ارتباطی وجود ندارد».

او ادامه داد: «در فضای رسانه‌ای و با هدف عملیات روانی رسانه‌ های غربی و صهیونیستی خیلی تلاش می‌کنند که تعاملات ما با آژانس را سیاسی کنند و متاسفانه تمایلاتی نیز در آژانس در این خصوص وجود دارد اما تاکید ما جدا شدن موضوعات فنی - حقوقی از مسائل سیاسی است».

وی افزود: «ذکر این نکته را ضروری می‌دانم که موضوع تاثیر احتمالی دوربین‌ های نظارتی آژانس بر هدایت عملیات خرابکارانه علیه تاسیسات هسته‌ای ایران برای دستگاه‌ های امنیتی و قضایی ما فوق‌ العاده مهم بوده و هست و از این رو ما بر ضرورت بررسی دقیق دوربین‌ های آسیب‌ دیده و جدید تاکید زیادی داشتیم و روی نظر خود ایستادگی کردیم تا به نتیجه رسید».

کمالوندی گفت: «اتفاقی که روز پنج‌ شنبه در نشست خبری مدیر کل آژانس افتاد و او برای اولین‌ بار یکی از دوربین‌ ها را در مصاحبه خود به صورت کامل نشان داد و در مورد آن توضیحات مبسوطی ارائه کرد به طور قطع متاثر از حساسیت‌ های ما و تاکید بر ضرورت مشخص شدن نقش غیر مخرب دوربین‌ ها در عملیات خرابکارانه بود».

وی در پایان اظهار داشت: «در مورد سخت‌گیری‌ های ماموران امنیتی در بازرسی دقیقی که با حفظ ضوابط حقوقی و اخلاقی پس از عملیات‌ های خرابکارانه آغاز شده، این توضیح ضروری است که این سخت‌گیری‌ ها بدون علت نیست و مواردی از اقدامات بازرس‌ ها خارج از وظایف حرفه‌ای‌ شان وجود داشته که حساسیت برانگیز بوده و ما به آژانس اعلام کردیم».

گفتنی است، طی چند هفته‌ گذشته و به موازات انجام مذاکرات وین میان نمایندگان ایران و 1+4، گفتگوهای میان ایران و آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی نیز درباره موضوعات جاری ادامه داشت.

این گفتگو ها نهایتا پس از برآورده شدن سه پیش‌ شرط ایران، روز چهارشنبه گذشته 24 آذر ماه به اقدام داوطلبانه ایران در صدور مجوز تعویض دوربین‌ های آسیب‌ دیده از خرابکاری هسته‌ای در مجتمع تسای کرج به آژانس منجر شد و قرار است یکشنبه 28 آذر ماه فرآیند بررسی‌ های فنی - امنیتی دوربین‌ ها توسط ایران آغاز شود.

روز پنج‌شنبه 25 آذر ماه نیز رافائل گروسی مدیر کل آژانس در یک نشست خبری به طرح مواضع خود در این خصوص پرداخت و از آغاز فرآیند تعویض دوربین‌ های مذکور وفق گفتگو های انجام شده خبر داد.

این اقدام ایران که با واکنش مثبت چین، روسیه و سازمان ملل متحد مواجه شد و از حسن‌ِ نیت و اراده جدی ایران در مذاکرات وین خبر می‌داد، آخرین بهانه‌ های طرف غربی مذاکرات برای متهم‌ سازی ایران به عدم جدیت در مذاکرات را از بین برد.

 

لینک ورود به کانال تلگراملینک ورود به صفحه اینستاگرام

 

شناسه: 1892