تشکیل دولت فراگیر از همه اقوام افغانستان رمز ورود این کشور به صلح و ثبات دائمی است
به نقل از کانال تلگرامی وزارت امور خارجه، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز دوشنبه، ۸ شهریور، درخصوص موضع ایران در قبال طالبان و تحولات افغانستان گفت: «آنچه مقام معظم رهبری فرمودند، سیاست قطعی ایران در طی ۴۰ سال گذشته بوده است. ما همیشه کنار مردم افغانستان بودهایم».
وی افزود: «اولویت ما همیشه تامین صلح و ثبات افغانستان برای پیشرفت این کشور بوده است. افغانستان همسایه عزیز ماست. در حوزه تمدنی مشترکی هستیم. همانطور که در بیانیه گذشته گفته ایم، جان و مال و ناموس و آرامش مردم افغانستان باید توسط همه گروه ها رعایت شود».
آنچه در بیانیه وزارت خارجه آمده روشن است: «ما به دنبال این هستیم که خود مردم افغانستان درباره سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند و هیچ نیروی بیرون از جغرافیای افغانستان حق ندارد درباره آینده افغانستان تصمیم بگیرد».
او افزود: «این پیامی است که ما به همه کشور ها و گروه ها دادهایم که باید گفتگو های اصیل بین الافغانی را تسهیل کنیم و اجازه دهیم یک دولت فراگیر و نه دولت اقلیت در برابر اکثریت و نه دولتی که فقط یک گروه در آن باشد، یک دولتی که ترکیب جمعیتی و قومیتی افغانستان در آن انعکاس معنا داری داشته باشد. تنها از این مسیر ما میتوانیم یک دولت فراگیر داشته باشیم».
وی ادامه داد: «طالبان به عنوان یک گروه، قطعاً بخشی از آینده افغانستان است. جمهوری اسلامی ایران تاکنون سیاست تداوم داری در این حوزه داشته است که گفتگو های بین الافغانی را تسهیل بکند. ما آمادگی خود را برای برگزاری دور دوم ابتکار تهران اعلام کرده ایم و برگزاری آن منوط به این است که همه گروه ها بتوانند در آن شرکت داشته باشند».
خطیب زاده خاطر نشان ساخت: «آنچه برای افغانستان صلح و ثبات دائمی به همراه میآورد، تشکیل یک دولت فراگیر است که بازتاب دهنده ترکیب قومیتی و جمعیتی افغانستان باشد».
وی افزود: «قطعا در این مسیر مسئولیت پذیری دولت افغانستان و عمل به تعهدات قطعی خود میتواند کمک بکند».
به گفته وی ایران منتظر میماند تا این تعهدات و تشکیل دولت فراگیر را از دولت آتی افغانستان مشاهده کند و بر این اساس قطعا جامعه بین المللی و ایران هم در این خصوص تصمیمگیری خواهند کرد.