صادرات ۶۲۲ هزار تن کالای غیرنفتی در بندر چابهار
به نقل از ایرنا، قاسم عسکری نسب، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، روز یکشنبه، 11 دی در گفتگو با ایرنا، گفت: «۶۲۲ هزار و ۳۱۶ تن کالای غیرنفتی از ابتدای امسال تاکنون در بندر چابهار صادرات شده که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۳.۵ برابری را نشان میدهد».
وی اظهار داشت: «چابهار به عنوان بزرگترین بندر اقیانوسی ایران واقع در کریدور شمال - جنوب نقش مهمی در توسعه تجارت، اشتغال، صادرات، واردات و ترانزیت کالا و جهش اقتصادی در جنوب شرق کشور دارد».
او با بیان اینکه بندر چابهار به عنوان یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان قرار گرفته و این بندر به علت موقعیت استراتژیک و دستیابی به آبهای آزاد بینالمللی جایگاه ویژهای در مبادلات ایران با سایر کشورهای منطقه دارد، خاطرنشان کرد: «مجموع عملیات تخلیه و بارگیری کالا در ۹ ماهه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته ۵.۵ درصد رشد داشته است».
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان ارائه خدمات مطلوب تخلیه و بارگیری به تمام گروههای کالایی، کاهش هزینههای کالا و کانتینر و افزایش ترافیک کالا و کشتی در بندر چابهار را از اهداف اصلی اداره کل برای استفاده مطلوب از زیرساختهای ایجاد شده و توسعه فعالیتها و کسب و کارهای مرتبط با دریا عنوان کرد.
وی با اشاره به تفاهمهای انجام گرفته با گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و همکاری این گروه در برقراری خطوط و سرویسهای منظم کشتیرانی به مبدأ و مقصد بندر چابهار از روند افزایشی عملیات کانتینری و رشد آن نسبت به سال گذشته اشاره کرد و افزود: «بدنبال همکاری خوب صورت گرفته توسط گروه کشتیرانی و سازمان بنادر و دریانوردی، هزینههای دریایی انتقال کانتینر از مبادی و مقاصد آسیای جنوب شرقی، هند و کشورهای حوزه خلیج فارس به بندر چابهار کاهش پیدا کرده است».
بندر چابهار به علت نزدیکی به کشورهایی نظیر افغانستان، پاکستان و آسیای میانه، در آیندهای نزدیک با اتصال به شبکه ریلی کشور اهمیت ویژهای در ترانزیت کالا به این کشورها خواهد داشت.
عسکری نسب گفت: «پیش از این کالاهای خریداری شده از کشور چین به بندر عباس وارد و از آنجا به بندر چابهار ارسال میشد ولی از این به بعد با توجه به امضای ۲ تفاهمنامه با گروه کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی، خط مستقیم کشتیرانی هر ۱۰ روز یا ۲ هفته از کشور چین به بندر چابهار کالا وارد میشود».
او به امضای تفاهمنامه دیگر برای ورود کالاهای هند، عمان و امارات به بندر چابهار اشاره کرد و اظهار داشت: «امیدواریم با واردات کالاها از کشورهای مختلف شاهد توسعه و رونق و افزایش اشتغال در بندر چابهار باشیم و صاحبان کالا با تخفیفات ویژه و هزینه کمتر کالا را زودتر به دست مصرف کننده برسانند».
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه نخستین کشتی اقیانوس پیما از مبدأ کشور چین به صورت مستقیم در ۲۴ ساعت گذشته وارد بندر چابهار و پس از پهلوگیری در حال تخلیه است، گفت: «ظرفیت این کشتی ۶ هزار و ۵۰۰ کانتینر بوده که حدود ۵۰۰ کانتینر آن متعلق به سرمایه گذاران چابهار است».
وی بیان کرد: «بندر چابهار در مسیر ترانزیتی شرق - غرب قرار گرفته و فوریتهای مختلف اقتصادی و جغرافیایی در زمینه ترانزیت و ترانشیپ است و میتوان گفت این بندر که در جنوب استان سیستان و بلوچستان واقع شده به دلیل استقرار در کنار دریای عمان از دیر باز کانون داد و ستد و تجارت و دریانوردی بوده است».
عسکری نسب ادامه داد: «بندر چابهار به عنوان مهمترین بندر تجاری در خارج از خلیج فارس از نظر سیاست و استراتژیکی ملی در مواقع جنگ و بحرانهای منطقه مجزا و نقطهای کلیدی برای تنفس اقتصادی بازرگانی خارجی کشور و ضمانتی برای گردش کار صنایع و فعالیتهای اقتصادی آن محسوب میشود».