کنعانی: هیأتی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی در آینده ای نه چندان دور به جمهوی اسلامی ایران سفر خواهند کرد
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ج.ا.ا، دوشنبه، ۲۳ آبان، در نشست هفتگی با اصحاب رسانه، در پاسخ به سؤالی درباره سفر هیأتی از ایران به وین و دیدار با مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اظهارنظر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه هیأت ایرانی چیزی ارائه نداده است و اینکه قرار است قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام صادر شود، گفت: «ارتباط مستقیم و غیرمستقیم ایران و مشخصا سازمان انرژی اتمی ایران با مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه دارد. هیأتی از جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته به وین سفر کرد و با مقامات آژانس گفتوگو و تبادل نظر داشت».
این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: «جمهوری اسلامی ایران به تلاشهای سازنده خودش در ارتباط با آژانس به منظور حل و فصل سؤالات و ابهامات پادمانی ادامه میدهد و در همین چارچوب گفتوگوها با آژانس صورت گرفته و ادامه دارد و طرفین برای برداشتن گامهای بعدی توافقاتی را انجام دادهاند».
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: «توافق صورت گرفته هیأتی از آژانس به جمهوی اسلامی ایران سفر کند و گفتوگوها و مذاکرات را با هم ادامه دهند».
وی خاطرنشان کرد: «چون بخشی از مسائل مرتبط با آژانس به موضوعات مذاکرات رفع تحریم ارتباط دارد، متاسفانه کما فی السابق برخی طرفهایی هستند که تلاش میکنند بر روند مذاکرات فنی ایران با آژانس تاثیرات منفی بگذارند و روند مذاکرات را مخدوش کنند. این رفتار غیرسازنده، جدید نیست و قبلا هم شاهد چنین رفتارهایی بودیم».
اقدام به صدور قطعنامه در شورای حکام کمکی به حل و فصل مسائل پادمانی نمیکند
کنعانی ادامه داد: «در ارتباط با آمریکا و سه کشور اروپایی، بهرغم تعامل نزدیک و مستمر ایران با آژانس، متاسفانه شاهد رفتار عجولانه و غیرسازنده این کشورها هستیم که مجددا در تلاش برای استفاده سیاسی از آژانس و تبدیل آن به محملی برای اعمال فشار سیاسی بر ایران هستند. جای تعجب و تاسف است که در حالی که مذاکرات فنی و تکنیکی هیأت عالی ایران با آژانس ادامه دارد و سفر هیأت ایران به وین انجام شده و قرار است سفر هیأت آژانس به تهران برای ادامه مذاکرات انجام شود، شاهد رویکرد سیاسی این چهار کشور در چارچوب آژانس مواجه هستیم».
این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: «اقدام به صدور قطعنامه در شورای حکام هیچ کمکی به حل و فصل امور فنی و پادمانی ایران نخواهد کرد و صرفا در روند همکاریهای فنی اخلال ایجاد میکند و ما قطعا مخالف چنین روندی هستیم. این کشورها نیز قبلا دست به چنین اقدام غیرسازندهای زدند و قطعنامهای را در آژانس و در خرداد ماه گذشته صادر کردند و در همان چارچوب جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر قانون مجلس شورای اسلامی اقدامات واکنش متقابل را نشان داد. طرفهای اروپایی را به رفتار توأم با درایت و تدبیر و حرکت به سمت دیپلماسی دعوت میکنیم، نه حرکت به سمت رفتارهای غیرسازنده که روند دیپلماتیک را دچار خدشه و مشکل خواهد کرد».
وی گفت: «جمهوری اسلامی ایران از تلاشها و ظرفیتهای دیپلماتیک برای ادامه فعالیتهای سازنده به منظور حل و فصل مسائل تکنیکی و فنی استفاده خواهد کرد و در این مسیر تلاش لازم انجام خواهد گرفت».