نظام سلامت تاجیکستان آماده همکاری با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است

وزیر تندرستی و حفظ اجتماعی اهالی تاجیکستان در بازدید از زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این دانشگاه را یکی از بهترین مکتب‌های آموزش پزشکی در سطوح ملی و بین المللی دانست و بر ضرورت گسترش همکاری‌ها تاکید کرد
به گزارش وستی پرس، 

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر جمال‌الدین عبدالله‌زاده، وزیر تندرستی و حفظ اجتماعی اهالی تاجیکستان، روز دوشنبه 2 آبان، در دیدار با رئیس، معاونین و جمعی از اساتید دانشگاه، در خصوص امکان تداوم و گسترش همکاری‌ها ابراز امیدواری و عنوان کرد: "نظام تندرستی و اجتماعی تاجیکستان آمادگی کامل برای هرگونه همکاری با کشور ایران، به ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را دارد، چراکه این دانشگاه یکی از بهترین مکتب های آموزش پزشکی در سطوح ملی و بین المللی است".

وی با اشاره به ظرفیت بالای آموزش و ارایه خدمات پزشکی در این دانشگاه، تصریح کرد: "آموزش، اشتراک امکانات علمی و عملی، مشورت و گفت‌وگو جهت رشد و رونق فعالیت ها می تواند از مهمترین اجزای این همکاری باشد".

وی در پایان برای تداوم همکاری های علمی، درمانی و پژوهشی، بازآموزی متخصصان تاجیک در ایران و متخصصان ایرانی در کشور تاجیکستان، گسترش تله‌مدیسین و به کارگیری روش های نوین درمانی با همکاری صاحب نظران ایرانی، به ویژه اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ابراز امیدواری کرد.

دکتر علیرضا زالی، رییس دانشگاه شهید بهشتی در این دیدار با اشاره به اینکه زمینه‌های مشترک فرهنگی میان دو کشور ایران و تاجیکستان در درازنای یک بستر تمدنی و تاریخی وجود داشته است و به ۱۸ قرن پیش بازمی‌گردد، تصریح کرد: "برای اولین بار دانشگاه جندی شاپور به عنوان یک محل تلاقی در حوزه علم عمل کرد و اکنون نیز دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور بر مبنای همان استراتژی این مسیر را ادامه می‌دهند".

رییس دانشگاه در ادامه تصریح کرد: "دانشگاه ابوعلی سینا در تاجیکستان یکی از درخشان‌ترین دانشگاه‌های پزشکی در جهان است و این افتخاری است که در ادامه مسیر با حضور وزیر تندرستی این کشور، تفاهم نامه گسترش همکاری میان این دانشگاه و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منعقد شود".

وی با اشاره به تعریف حدود ۱۸ ماموریت مشترک و ۵۰ ماموریت ویژه در کشور برای دانشگاه‌ها، ادامه داد: "ماموریت‌گرایی به منظور گسترش برنامه‌های بین المللی، با استمرار نقش نظارتی وزارت بهداشت، از جمله وظایف دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و موجب افتخار است که کشور تاجیکستان در زمره کشورهایی است که توسعه روابط علمی، آموزشی و پژوهشی با آن از ماموریت‌های ملی دانشگاه ماست".

وی در ادامه گزارشی از فعالیت‌های دانشگاه به عنوان نقطه کانونی برقراری ارتباط همه جانبه با وزارت تندرستی تاجیکستان، ارایه داد و افزود: "دانشگاه‌ علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از بزرگترین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است و از نظر حجم ارایه خدمات در نظام سلامت ملی، رتبه اول را در اختیار دارد".

وی با اشاره به ارتباطات خوب علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با برخی دانشگاه‌های سایر کشورها نظیر فرانسه، ایتالیا و هلند، ادامه داد: "ارتباطات بسیار عمیق علمی با برخی کشورها وجود دارد و امیدواریم این ارتباط با کشور تاجیکستان نیز برقرار شود".

وی توسعه آموزش پزشکی را بخش عمده‌ ماموریت‌های دانشگاه خواند و افزود: "دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توسط سازمان بهداشت جهانی در راستای تحقق اهداف و استانداردهاي فدراسيون جهاني آموزش پزشکي WFME، نقطه کانونی آموزش پزشکی در کشور معرفی شده است. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هفت سازمان زیر نظر سازمان بهداشت جهانی ارتباط مستقیم دارد و مجوز این همکاری‌ها امسال نیز تمدید شد". 

دکتر زالی با اشاره به راهبردهای دانشگاه عنوان کرد: "شناسایی اولویت‌های آموزشی، پژوهشی، فناورانه، بهداشتی، فرهنگی و درمانی از جمله راهبردهای دانشگاه است و درهمین راستا بین المللی سازی دانشگاه در همه عرصه‌ها در دستور کار است. حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم نیز با شتاب در دانشگاه آغاز شده است که بر اصل کارآفرینی تاکید دارد".

به گفته رییس دانشگاه، راه اندازی نرم افزار مدیریتی با زیرساخت فنی قوی تحت عنوان سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی در جهت دیجیتالیزه شدن دانشگاه‌ها، اقدامی منحصر به فرد بود که جایزه فدراسیون بین المللی بیمارستان‌ها (IHF) را به همراه داشت.

وی در ادامه تصریح کرد: "امکان راه‌اندازی این مدل مدیریتی که بر مبنای بهره‌وری خدمات است در حوزه بهداشت و درمان تاجیکستان وجود دارد". 

دکتر زالی اظهار کرد: "در سال‌های اخیر جایگاه دانشگاه با شتابی روزافزون در حال تغییر در نظام‌‎های رتبه بندی جهانی است. یکی از مهمترین دستاوردهای دانشگاه، کسب جایگاه در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر جهانی در رتبه بندی لایدن است، چراکه مبنای این نظام خوداظهاری نیست و ارتقای جایگاه در آن به معنای ارتقای واقعی رتبه پژوهشی و آموزش است".

 

دکتر زالی، در خصوص دستاوردهای حوزه دارویی ادامه داد: "پنج هزار گیاه شفابخش در تاجیکستان وجود دارد که می‌تواند بستر مناسبی برای مطالعات حوزه دارویی و طب ایرانی باشد. با توجه به برنامه ۲۰۲۵ تاجیکستان برای توسعه فعالیت های دارویی، بنابر نظر وزارت بهداشت، این آمادگی در دانشگاه وجود دارد تا در حوزه داروسازی ارتباطات عمیق آکادمیک، آموزشی و برنامه های مشترک داروسازی با این کشور ایجاد شود".

دکتر زالی ادامه داد: "انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور جزو گروه‌های ۱۲ گانه دانشکده ای دانشگاه است. این مرکز نیز می‌تواند ارتباط خوبی در زمینه تغذیه با دانشکده پزشکی تاجیکستان برقرار کند. بر اساس تفاهم نامه ای که این مرکز با یونسکو در زمینه گسترش گردشگری در حوزه صنعت غذا امضا کرده است، آمادگی کامل برای همکاری در این حوزه وجود دارد. این مرکز با دانشگاه واخنینگن هلند نیز تفاهم نامه ای در زمینه امنیت غذا منعقد کرده است".

رییس دانشگاه اظهار کرد: "بر اساس تصمیم سازمان غذا و دارو، کمیته تحقیق و توسعه امنیت غذایی به راهبری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فعالیت می کند و این از جمله ظرفیت‌هایی گسترش همکاری با کشور دوست و همسایه، تاجیکستان است". 

دکتر زالی در ادامه با اشاره به دستاوردهای دانشگاه در حوزه درمان بیماری‌ها خاص و صعب العلاج، تصریح کرد: "دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی بزرگترین مراکز درمان سرطان در کشور را در اختیار دارد و پژوهش ها و مطالعات گسترده ای در این زمینه انجام و روش های نوین درمانی به کار گرفته می شود". 

رییس دانشگاه اظهار کرد: "دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی کامل دارد در تاجیکستان مرکز بزرگ نورومدولاسیون Neuromodulation برای درمان های نوین از جمله پارکینسون را راه اندازی کند. در حوزه سرطان نیز متخصصان دانشگاه آمادگی به کارگیری روش‌های نوین درمانی و راه اندازی مرکز رادیوسرجری استریوتاکتیک (SRS) در تاجیکستان را دارند".

به گفته دکتر زالی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در حوزه سندرم متابولیک، غدد درون ریز نیز از مراجع آموزش، پژوهشی و درمانی محسوب می شود و یکی از گروه های هفت گانه دانشگاه که با سازمان بهداشت جهانی ارتباط مستقیم دارند مرکز اندوکرین است و دستاوردهای بزرگی از جمله کنترل بیماری‌ها غیرواگیر نظیر گواتر داشته است.

رییس دانشگاه به ظرفیت های موجود در دانشگاه در حوزه پزشکی ترمیمی، پزشکی ترمیمی پیشرفته، سلول درمانی، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، اشاره کرد و افزود: "دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی کامل برای راه اندازی موسسه پزشکی ترمیمی برای درمان بیماران صعب العلاج را در کشور تاجیکستان دارد".

به گفته دکتر زالی، اقدامات خوبی نیز در حوزه سم شناسی در مراکز تابعه دانشگاه صورت گرفته است و بیمارستان لقمان حکیم تنها مرکز درمان و تشخیص مسمومیت ها در کشور است که تجارب و مستندات خوبی را در اختیار دارد.

وی با اشاره به امکان تحصیل رایگان در دوره فلوشیپ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای متخصصین تاجیکستانی، ادامه داد: "در سال‌های اخیر برای احصای نیازهای آموزش پزشکی کشورهای منطقه، در جهت رفع چالش‌های موجود در مسیر راه اندازی رشته‌های جدید در دانشگاه اقدام و رشته‌های جدید در مقاطع مختلف در دانشگاه تاسیس شد تا دانشجویان خارجی امکان تحصیل در این رشته‌ها را در دانشگاه ما داشته باشند. در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی کامل دارد دوره‌های کوتاه مدت برای طبیبان و پرستاران تاجیکستانی برگزار کند".

وی در پایان به ظرفیت های مشترک موجود در هر دو کشور در حوزه گیاه پزشکی نیز اشاره کرد. 

در ادامه دکتر عبدالله‌زاده، وزیر تندرستی تاجیکستان با هیئت همراه از زیرساخت‌های پژوهشی دانشگاه در دانشکده داروسازی، آزمایشگاه داروسازی صنعتی، آزمایشگاه جامع تحقیقاتی و شرکت‌های دانش بنیان، آزمایشگاه بیوفارمسی، آزمایشگاه آنالیز، مرکز رشد و فناوری‌های دارویی و مرکز تحقیقات فیتوشیمی بازدید کرد.

شناسه: 3559