پیوند اعضا، داروهای گیاهی و پذیرش دانشجویان پزشکی محورهای اصلی همکاری شیراز و تاجیکستان
به نقل از ایسنا، محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس، چهارشنبه ۴ آبان، در دیدار با وزیر تندرستی و حفظ اجتماعی اهالی تاجیکستان با اشاره به سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارتباط تنگاتنگ با کشورهای دوست و همسایه در حوزههای مختلف، گفت: "سفر وزیر تندرستی کشور تاجیکستان به شیراز با هدف افزایش همکاریها در زمینه پزشکی و گردشگری سلامت انجام شده است".
او با بیان اینکه کشور تاجیکستان به دلیل زبان و دین مشترک با ایران و علاقه مردم این کشور به فرهنگ و ادبیات فارسی، از امتیاز ویژهای برخوردار است، افزود: "این دیدار در راستای تقویت ارتباطات حوزههای مختلف پزشکی بین شیراز و مراکز درمانی کشور تاجیکستان برگزار شد که در آینده شاهد ثمره آن هستیم".
استاندار فارس محور ارتباطات و همکاریهای شیراز با کشور تاجیکستان را در سه حوزه شامل پیوند اعضا، داروهای گیاهی و طب سنتی و پذیرش دانشجویان پزشکی اعلام کرد.
ایمانیه با بیان پیشینه تعامل و همکاری دو کشور در حیطههای علمی، عنوان کرد: "در طی سالهای گذشته نیز شاهد فارغالتحصیلی دانشجویان ممتاز کشور تاجیکستان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بودیم که پس از گذراندن آموزشهای لازم در رشته پیوند اعضا، به کشور خود بازگشتند و در حال خدمت رسانی هستند".
او با بیان اینکه دانشجویانی از ۴۰ کشور دنیا در شیراز مشغول به تحصیل در رشتههای پزشکی هستند، گفت: "با وجود حدود ۲۰۰ رشته آموزشی، ۱۸ دانشکده و ۶۰ مرکز تحقیقاتی در مجموعه سلامت فارس، این استان آمادگی پذیرش دانشجویان پزشکی بیشتری در سطح عمومی، تخصص و فوق تخصص از کشور تاجیکستان را دارد".
ایمانیه گفت: "با ظرفیتهای بسیاری که در استان فارس و کشور تاجیکستان در حوزه گیاهان دارویی دارد، این امر نویدبخش ارتقای سطح همکاریهای بین دو مجموعه در این زمینه است".
استاندار فارس با اعلام آمادگی به وزیر تندرستی کشور تاجیکستان برای فعالیتهای تحقیقاتی مشترک در زمینههای مختلف، از همکاری در حوزه تجهیزات پزشکی و همچنین پذیرش سرمایهگذار برای تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی در استان فارس خبر داد.
ایمانیه از بیمارستانهای نمازی و پیوند اعضای ابوعلی سینا به عنوان دو بیمارستان بزرگ کشور یاد کرد و گفت: "این دو بیمارستان با وجود اساتید مجرب و بنام در رشتههای مختلف، در کشور و دنیا شناخته شده است".
استاندار فارس همچنین خواستار راهاندازی پرواز مستقیم شهر دوشنبه پایتخت این کشور به شیراز در راستای توسعه توریسم درمانی و صنعت گردشگری شد.
وزیر تندرستی کشور تاجیکستان نیز در این دیدار، هدف از سفر خود به ایران را رشد همکاریهای دو جانبه برای رسیدن به ارتقای سلامتی مردم عنوان کرد و گفت: "کشور ایران در دنیا در حوزههای مختلف به ویژه پزشکی شناخته شده است و کشور تاجیکستان نیز به دنبال کسب علم و دانش پزشکی و تبادل تجربیات مطلوب است".
دکتر جمال الدین عبداللهزاده با اشاره به جایگاه شیراز به عنوان یکی از قطبهای پزشکی در ایران و منطقه گفت: "بسیاری از پزشکان تاجیک برای رشد طبابت در زمینه پیوند اعضا، در شیراز علم آموزی کردند و در حال حاضر در کشور تاجیکستان در حال خدمت رسانی به هموطنان خود هستند و در تلاش هستیم از این فرصت مناسب برای افزایش همکاریها استفاده کنیم".
او با اشاره به رویش گیاهان شفابخش بسیاری در کشور تاجیکستان، خواستار همکاری دو جانبه با شیراز در زمینه صنعت فرآوری گیاهان دارویی و داروسازی شد و این امر را برای درمان بیماران بسیار مهم و پراهمیت دانست.
مشاور عالی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این دیدار با اشاره به هفتاد و پنجمین سال فعالیت آکادمیک دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: "دانشگاه علوم پزشکی شیراز جزو برترین دانشگاههای ایران به شمار میرود و در رشتههای مختلفی مانند پیوند اعضا در دنیا شناخته شده است".
دکتر محمود نجابت با معرفی بیشتر توانمندیها و ظرفیتهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نسبت به تبادل تجربیات در زمینههای مختلف مانند پذیرش دانشجویان پزشکی، پذیرش بیماران از کشور تاجیکستان و گیاهان دارویی اعلام آمادگی کرد.
دکتر سید حسن سراج، معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این دیدار با اشاره به پیشینه پذیرش دانشجویانی از کشور تاجیکستان برای دورههای پزشکی در شیراز که پس از فارغ التحصیلی به کشور خود بازگشتند، بر آمادگی مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای پذیرش دانشجویان بیشتر و توسعه و گسترش همکاریهای دو جانبه در عرصههای علمی خبر داد.