خیز جدید تهران و اسلام‌ آباد برای ازسرگیری مذاکرات تجارت آزاد

یک روزنامه اقتصادی پاکستان با اشاره به گام‌های عملی تهران و اسلام‌آباد برای پیشبرد برنامه همکاری راهبردی تجاری و افزایش حجم مبادلات به ۵ میلیارد دلار، نوشت: ایران و پاکستان خیز جدیدی را برای ازسرگیری مذاکرات درباره پیمان تجارت آزاد را برداشته‌اند.
به گزارش وستی پرس، 

به نقل از ایرنا، روزنامه انگلیسی زبان «بیزینس ریکوردر» در گزارش امروز خود به دیدار اخیر یک هیات ایرانی با مقامات پاکستانی استناد کرد و نوشت که تهران مقدمات لازم برای ازسرگیری مذاکرات درباره توافقنامه تجارت آزاد را فراهم کرده و از طرف پاکستانی برای دور جدید گفت‌وگوهای راهبردی تجاری رسما دعوت بعمل آورده است.

روزنامه پاکستانی به ماهیت اینکه کدام هیات ایرانی یا در چه سطحی با طرف‌های پاکستانی دیدار و گفت‌وگو داشته است، اشاره‌ای نکرده است. با این حال ماه گذشته و پیش از سفر رسمی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به پاکستان یک هیات بلندپایه اقتصادی به ریاست معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه به اسلام‌آباد سفر کرد. اواخر خرداد امسال نیز معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و رییس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در سومین کمیته مشترک سرمایه‌گذاری دو کشور به اسلام‌آباد سفر کرد.

علاوه بر این مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری خارجی جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته در اسلام‌آباد با معاون وزارت امور اقتصادی پاکستان دیدار و طرفین فرصت‌های جدید همکاری در بخش‌های سرمایه‌گذاری، تجاری و بانکی را بررسی کردند.

براساس گزارش روزنامه پاکستانی بیزینس ریکوردر، ایران آمادگی خود را برای دعوت رسمی از پاکستان جهت از سرگیری مذاکرات در مورد توافقنامه تجارت آزاد (FTA) اعلام کرده است چرا که هر دو کشور در هماهنگی نزدیک بر روی برنامه پنج ساله همکاری تجاری راهبردی هستند تا ججم تجارت دوجانبه خود را به ۵ میلیارد دلار برسانند.

دوازدهم مرداد امسال و در جریان سفر رسمی حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران به پاکستان، ۳ سند و تفاهمنامه همکاری از جمله تمدید ۵ ساله برنامه همکاری تجاری راهبردی میان دو کشور همسایه امضا شد.

بیزینس ریکوردر نوشت که مسوولان پاکستانی از طریق مجاری رسمی موافقت/نظرات درباره برنامه پنج ساله همکاری تجاری استراتژیک را از طرف ایران دریافت کرده است.

تعهد پاکستان برای بررسی تعرفه‌های بالای صادرات محصولات کشاورزی از ایران

در ‌گزارش روزنامه پاکستانی آمده است: بر اساس پروتکل توافق شده همکاری‌های اقتصادی دوجانبه بین دو کشور، طرف ایرانی در دیدار اخیر با مقامات پاکستانی موضوع تعرفه‌های بالای صادرات محصولات کشاورزی از ایران به پاکستان را مطرح کرد. طرف پاکستانی متعهد شد که درخواست طرف ایرانی را بررسی کند.

علاوه بر این هر دو طرف بر ترویج اجرای شیوه های تجارت تهارتی به ویژه در مورد محصولات کشاورزی تاکید کردند. ایران و پاکستان توافق کردند که در تحقیقات کشاورزی به ویژه در زمینه آبیاری، مدیریت آب، میوه ها، خرما، کشت بافت، صنایع لبنی، فناوری انتقال تحریم، آفات فرامرزی و واکسن سلامت حیوانات همکاری کنند.

امضای توافقنامه در حوزه بهداشت و دامپزشکی در دستورکار

روزنامه بیزینس ریکوردر نوشت: مسوولان ایران و پاکستان توافق کردند پیش نویس نهایی توافقنامه در حوزه بهداشت دام و دامپزشکی را در نشست آتی وزیران دو کشور امضا کنند. هر دو طرف توافق کردند که توافقنامه نوترکیبی متقابل (MRA) در زمینه قرنطینه و بهداشت گیاهی را ظرف سه ماه تمدید کنند. در این خصوص طرف ایرانی خواهلن صدور مجوز واردات سیب صادراتی ایران به پاکستان شد. متقابلا طرف پاکستانی از آغاز صدور مجوز واردات سیب ایرانی خبر داد.

طرف ایرانی موضوع دعوت از بازرسان ایرانی برای تاسیسات عملیات حرارتی میوه انبه را مطرح کرد. طرف پاکستانی پاسخ داد که سازمان توسعه حفاظت از گیاهان (DPP) برای اجرای بازرسی تاسیسات عملیات حرارتی با کمک اداره توسعه تجارت پاکستان (TDAP) در حال برنامه ریزی است.

آمادگی ایران برای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی پاکستان

در ادامه این گزارش آمده است: هر دو طرف توافق کردند که یک کمیته مشترک برای همکاری کشاورزی همانطور که قبلاً سال گذشته در بیست و یکمین جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان توافق شده بود، تشکیل دهند.

در بخش سرمایه گذاری، وزارت صنایع و تولید پاکستان توافق کرد که پیشنهاد راه اندازی کارخانه اوره در پاکستان با همکاری ایران را بررسی کند. طرف ایرانی پیشنهاد داد که سایتی در این زمینه شناسایی شود. طرف ایرانی اعلام کرد که آماده بررسی سرمایه گذاری دوجانبه و سه جانبه در بخش انرژی پاکستان است.

رئیس هیات ایرانی پیشنهاد داد تا هیاتی از وزارت علوم و فناوری پاکستان برای بررسی راه های همکاری در زمینه های مورد علاقه دوجانبه مانند زیست، فناوری نانو و پارک فناوری به ایران سفر نماید. هر دو طرف توافق کردند که تحت چارچوب موجود برای گسترش فعالیت های همکاری برای مقابله با چالش های علمی همکاری کنند.

براساس این گزارش، بیست و یکمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان تابستان سال گذشته به میزبانی اسلام‌آباد برگزار شد و قرار است دور بعدی کمیسیون مشترک اقتصادی در تهران برگزار شود.

بیست و هشتم اردیبهشت امسال نخست وزیر پاکستان پس از حضور در مراسم افتتاح بازارچه مشترک مرزی و خط انتقال برق از جمهوری اسلامی ایران همراه آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی اعلام کرد: ملاقات سازنده‌ای با جناب رئیسی انجام شد و اکنون تسریع در نهایی‌سازی پیمان تجارت آزاد میان دو کشور در اولویت خواهد بود.

شناسه: 3981