هشت پست اسکله گردشگری دریایی در خرمشهر افتتاح شد
به نقل از ایرنا، نوراله اسعدی مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر روز چهارشنبه، ۲۰ بهمن، در آیین افتتاح هفت طرح عمرانی و خدماتی بندر و دریانوردی خرمشهر از جمله هشت پست اسکله گردشگری دریایی گفت: «هشت اسکله فلزی برای نصب در چهار نقطه رود کارون به همت و با تکیه بر دانش متخصصان داخلی، طراحی، ساخت و نصب شد».
نوراله اسعدی اظهار داشت: «در راستای توسعه گردشگری و شکوفایی اقتصادی منطقه، این هشت اسکله گردشگری در چهار چوب ساز و کار های قانونی، به شرکت ها و نهاد های صاحب صلاحیت فعال در بحث گردشگری برای بهره برداری در راستای منافع شهر واگذار میشود».
او تاکید کرد: «اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر آمادگی کامل دارد برای توسعه زیر ساخت های گردشگری دریایی منطقه تمام توان و ظرفیت خود را به کار گیرد».
مهدی زارع مدیر عامل گروه صنعتی مکین دریا قشم، مدیر اجرایی این طرح نیز گفت: «پروژه طراحی، ساخت، حمل و نصب هشت پست اسکله فلزی برای نصب در چهار نقطه رود کارون به سفارش سازمان بنادر و دریانوردی خرمشهر در راستای توسعه و رونق زیر ساخت های گردشگری دریایی خرمشهر با تکیه بر توان و دانش متخصصان این مجموعه و با سرمایه گذاری ۱۲۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید».
مهدی زارع افزود: «هشت پست اسکله با توان متخصصان این شرکت طراحی و به صورت ۱۰۰ درصد داخلی تولید شده و جلوه ای از دانش، تخصص، تعهد، خود باوری و اطمینان به جوانان ایرانی در جنوبی ترین قسمت ایران را به نمایش گذاشت».
سید محمد مهدی میر افضل مدیر این پروژه نیز با اشاره به جزئیات این اسکله ها گفت: «ابعاد کلی هر اسکله شامل ۳۰ متر طول، چهار متر عرض، یک متر ارتفاع بوده که استحکام بارگذاری ۸۰ تن را دارا میباشد».
وی افزود: «جنس بدنه پانتون های شناور از فولاد با گرید دریایی GL بوده و همه مراحل طراحی بر اساس استاندارد کشتی سازی صورت گرفته و تائیدیه موسسه های رده بندی داخلی را کسب کرده است».
مدیر طراحی مهندسی مکین دریا قشم ادامه داد: «هر کدام از اسکله های شناور قابلیت پهلو گیری سه فروند شناور گردشگری با طول ۱۵ متر ( ۱۰۰ تن ) و یا یک شناور بزرگ با طول ۳۰ متر ( ۲۰۰ تن ) را داشته و به منظور دسترسی مطمئن و بدون خطر از ساحل به روی اسکله شناور یک مجموعه عرشه ثابت، سایبان و پل دسترسی متحرک به طول کلی ۲۴ متر اجرا گردیده است».
گفتنی است به مناسبت دهه فجر سامانه نظارت تصویری اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر با اعتبار ۱۱۳ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
ساخت شناور بایندر با ۱۰ میلیارد ریال اعتبار، شناور باک بوم با اعتباری معادل ۱۵۲ میلیارد ریال و ظرفیت ۵۰۰ تن، همچنین ساختمان آتش نشانی بندر و دریانوردی خرمشهر با ۴۵ میلیارد ریال اعتبار و نیز احداث سوله تعمیرگاه تجهیزات صنعتی در مساحتی حدود پنج هزار متر مربع و ۶۰ میلیارد ریال دیگر طرح های مورد بهره برداری در اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر میباشند.
بندر خرمشهر با برخورداری از ۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهره مندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی و اتصال به کریدور بندر امام خمینی (ره) به عنوان سومین بندر آزاد کشور در حوزه خلیج فارس محسوب میشود. این بندر با موقعیت استراتژیک خود و نزدیکی به بازار کشور های عراق و کویت یکی از مهمترین بنادر تجاری کشور در زمینه صادرات به کشور های حاشیه خلیج فارس به شمار میآید.